tisdag 12 augusti 2014

Ovanlig vardag

Vardag för mig innebär återgång till rutiner och ett "normalliv" och det behöver inte vara något negativt med det. Det är omväxlingen som är det fina i kråksången och jag gillar verkligen konceptet med säsonger. Så här års avslutar vi sommarlivet med strandhäng, grillmiddagar och stugliv och välkomnar hösten, strukturerade dagar, comfort food och ett mer bekvämt boende. Omväxling. För hur fantastisk sommaren än har varit kan det vara rätt skönt att efter sex veckors barfotaliv komma tillbaka till stan, till barn på förskola, klackskor och latte framför jobbdatorn.

Tyvärr så var det ju det där med att vi faktiskt inte återvänder till stan just det här semesterslutet utan istället är temporärt hemlösa i väntan på att husets bottenvåning ska stå inflyttningsklar. Så att avsluta sex veckors semester, med den separationsångesten från stugan och från fria dagar som det faktiskt ändå innebär och sedan inte ens ha ett hem är inte jätteroligt. Men det funkar. Och speciellt som vi har förmånen att kunna ockupera E&Es hus, eftersom de fortfarande är ute på Vätö en vecka till. Tack vänner!

Nu får vi ju testa på hur det kommer att vara när väl flyttar in i huset eftersom E&E bor på samma gata som vi kommer att göra och jag kan redan säga att det känns meckigt att pendla med barnen. Fast det är väl också en vanesak. Vi har inte fått plats på någon av de förskolor vi sökt i Sollentuna än så tills vidare går Nova och Freja kvar på sin gamla förskola. Den ligger alldeles i närheten av där jag jobbar på Kungsholmen så på så sätt funkar det relativt ok för mig, men det är en helt annan sak att ha med barnen på pendeln än att åka själv och det känns inte schysst att de ska behöva åka 30-40 minuter enkel resa varje dag. Tidigare har jag tänkt att det är bättre att de går kvar på sin nuvarande förskola till dess att vi får plats på någon av de förskolor vi ställt oss i kö till, men efter bara två dagar börjar jag fundera på om det inte är bättre att de börjar någon annanstans här i närheten, även om det bara är kortsiktigt.

Men snart kommer vi iallafall att kunna flytta in i huset, förhoppningsvis redan nu i helgen. Då ska bottenvåningen som sagt vara i stort sett färdig. Det som ska göras efter det är byte av fönster och så väntar vi på diskbänken, som ska levereras under nästa vecka. Övervåningen väntar vi fortfarande på att få godkänt på bygglovet. Månde jobbveckan gå fort! Det kliar i fingrarna över att få sätta igång och boa in oss, även om det blir lite temporärt innan vi har en övervåning.

Och så några foton från sista semesterveckan:

Freja kör St Tropez-style

Grillmiddagsgrimaser hos S&P på Alstigen

Jag och Ante var i Gävle på 40-årsfest i lördags. Utan ongar och sov på hotell.

1 kommentar:

  1. Men nu är det väl ändå dags för ett blogginlägg från nya huset?

    SvaraRadera