torsdag 12 juni 2014

Natt- och rivningsröj

Freja (och föräldrarna) har några jobbiga nätter bakom sig med mycket hostande och många uppvak. Både hon och Nova har varit kraxiga ett par dagar nu, men ändå så pass pigga dagtid att de gått på förskolan som vanligt. I förrgår fick jag dock hämta dem tidigt eftersom Freja var hängig och ledsen. Trött var hon också och somnade redan innan 19. Vi bestämde oss samma kväll för att det nog var bra om hon fick vara hemma en dag och att vi skulle vabba halva dagen var dagen därpå. Ett par uppvak på natten och en skvätt välling på morgonkvisten och sedan sov ungen till nästan 11:30! Så ja, hon var nog rätt trött. Nova, som ju alltid är en sjusovare, bestämde sig för att stanna hemma hon också när jag väckte henne vid 8-hugget så igår var båda systrarna hemma. Idag har det dock varit förskola och jobb som vanligt.

Huset är sedan sista maj vårt och vi har haft en rivningsfirma på plats för att riva ut det gamla köket, en vägg på nedervåningen och typ a-l-l-t på övervåningen, där vi planerar takkupor och en helt ny planlösning. Det såg ut därefter när vi åkte förbi där på väg till stugan för någon helg sedan.


Utanför huset var det iallafall fint (om man kisar kraftigt och bortser från såren från förra årets dränering) med blommande rhodondendron, vallmo, lupiner och över hela trädgården svävade en ljuvlig doft av kaprifol. Men vi har en del att göra med macheten framöver.

Framsidan/kortsidan av huset

Baksidan

2 kommentarer:

  1. Och jag som gruvar mej för att tapetsera syrummet...;-)

    SvaraRadera
  2. Nystädat? :) min kära syster tycker det är kul att städa , men jag tror att till och med hon backar vid anblicken av det här...

    SvaraRadera