tisdag 3 september 2013

Tretton månader

Senaste månaden har lillan begåvats med två nya tänder; kindtänderna på högra sidan har nämligen ploppat upp.

Hon åt ingen välling nattetid (eller överhuvudtaget) under hela tiden vi var i Kreta men sov ändå ovanligt stabilt. Vällingvägrandet har hon tyvärr fortsatt med, välling är ju bekvämt att kunna ta till ibland. Det stabila sovandet kunde gärna ha fått fortsätta men senaste tre nätterna har hon hörts mer än vanligt, var och varannan timme på efternatten. Ibland vaknat till men lika ofta skrikit och härjat runt halvsovande med nappen i. Föräldrarna har med andra ord inte fått någon vidare sömnkvalitet. Nova har också kommit upp minst en gång per natt för att kissa eller bara för att kravla upp i vår säng.

Freja skakar numera tydligt på huvudet som svar när det är något hon inte vill. Speciellt när man försöker mata henne och hon inte vill ha det som erbjuds. Helst vill hon äta själv men behärskar inte helt tekniken med sked/gaffel. Det blir ofta mer mat i knät än i munnen. Saker som går att plocka med fingrarna fungerar bäst. Hon älskar korv.

Och sist, men definitivt inte minst, sedan vi kom hem från Kreta har gåandet tagit fart! Nu kan vi nog säga att vi har en bebis som kan gå (även om det fortfarande kryps en del).

Zombie walk

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar