söndag 4 december 2011

Helgmiddagar och julklappstips

Lördag förmiddag tog vi bilen ut till stugan. På något underligt sätt tar det alltid minst en timme extra när vi ska åka ut, vilket gör att vi så gott som alltid kommer till Norrtälje lagom tills vi är vrålhungriga och McDonalds känns som det enda lunchalternativet eftersom det tar för lång tid att handla, åka sista biten och fixa lunch i stugan. Så också igår.

Väl framme brassade vi igång både kamin och alla tillgängliga element och begav oss sedan upp till E & E där vi tillbringade resten av dagen. Killarna tog en springtur innan bastning medan jag och E sällskapade med småtjejerna. Sedan var det vår tur att svettas. Vedeldad bastu i ruggigt höstväder är fantastiskt.
Därefter bjöd E & E på trerätters; skagentoast, kött och potatisgratäng och som avslutning chokladfondue. Allt mycket gott och speciellt chokladfonduen var kul att prova på. Nova och T kom överens bra ända fram till läggdags när den ena absolut ville sova bredvid den andra och den andra inte alls ville sova i samma säng. Till sist somnade iallafall Nova i soffan till allas stora förvåning, hon har ju rätt dåligt track record på det här med att somna borta när vi är på middag. Strax efter 23 gick mina ögon i kors och det var dags att traska hem i kolmörker och kallt duggregn. Både jag och A avundades Nova som fick ligga nerbäddad i filtar i vagnen och bara bli transporterad från soffan och hem till sängen. Stugan var iallafall rejält uppvärmd när vi kom tillbaka.

Bastu och lördagsmiddag var mysigt, men i övrigt fanns det inte många anledningar för oss att hänga kvar i stugan imorse och efter frukost packade vi oss tillbaka till stan. Vi hade bjudit in till släktmiddag kl 16 och som de tidsoptimister vi är fick vi rätt bråttom att handla och förbereda maten när vi kom in till stan vid halv ett. Jag lyckades i sista stund byta om från mina skitiga jeans och dra tillbaka håret i en hästsvans innan våra gäster kom, men både smink och tandborstning lyste med sin frånvaro denna söndageftermiddag. Eftersom både jag och B precis fyllt år var tårta en given rätt på menyn, biskvitårta blev det. Huvudrätten bestod av älggryta, pressad potatis och haricot verts och innan dess parmesan och bruschetta som plockmat medan Davis Cup-finalen avgjordes. Allt mjölkfritt för att spara As systers mage.

Mamma, nu har vi tömt frysen på älg, så det här med julklappar till oss blir enkelt i år. Vi önskar oss hårda, frusna paket!

1 kommentar:

  1. Vad bra att få en skymt av nån typ av önskelista;-)Dessvärre tror jag att det blir för tungt att kånka på, nu när ni ska åka tåg. Men vi kommer gärna ner i feb-mars, med lite kött. Måste ju använda tågbiljetterna som vi har tillgodo pga försening senast vi åkte.
    Vill gärna ha lite tips på Nova-julklappar.
    Puss, puss.

    SvaraRadera