måndag 17 mars 2014

Dåliga föräldrarna får sovmorgon

Lördagen var stöpt i samma form som väldigt många lördagar senaste månaderna; först långfrukost och slötid hemma på förmiddagen, sen knatade jag och Nova upp till Åhléns för att köpa present till förskolekalas X i ordningen, därefter mötte vi uppe resten av familjen för att äta thaibuffélunch på nämnda ställe (varpå jag och Ante som vanligt konstaterade att det inte är prisvärt att göra så) och sedan stressa hem för att byta om på Nova och kamma ur kråkboet ur bakhuvudet på henne. Och så kalas klockan 14 till 16. Ofta kan vi lämna Nova och göra något annat under tiden. Den här gången tog vi en tur ut till Sollentuna för att spana in några hus och sedan en snabb repa till IKEA för att inköpa en serveringsvagn.

Jag har saknat en central punkt att servera snacks och fördrinkar på, nästa boende kommer definitivt att ha en rejäl köksö med barhäng!

Den här lördagen hann vi bara hem och byta om efter att vi hämtat upp Nova innan vi skulle befinna oss hos M&M (som nyss kommit hem från två månader i Thailand) tillsammans med resten av tennisgänget. Jag och Ante gjorde några tappra försök att lägga Freja vid åtta, men utan framgång. Framåt 22 insåg vi att det nog var lika bra att packa ihop våra barn, men inte ens på vägen hem somnade hon i vagnen trots att hon måste ha varit hur trött som helst.

Nästan alla småtjejerna i tennisklanen. 

Båda tjejerna somnade på direkten när vi väl var hemma en halvtimme senare, men som ett brev på posten kom sedan tvåtimmars skrikanfallet vid midnatt. Såklart. När Freja blir övertrött och kommer i säng sent finns en överhängande risk för just det. Sen sov hon till 11:10 dagen därpå. Resten av familjen vaknade 09:40. Då blev det plötsligt lite småbråttom att komma iväg på husvisning kl 12. Tjejerna stannade hos farmor och farfar under tiden. Därefter hem en snabbis innan vi drog iväg till E&E på söndagmiddag på eftermiddagen.

Summa summarum endast en lunch hemma i måltidsväg på hela helgen. Skönt. Och antagligen lika så bra, eventuella gäster skulle antagligen ha råkat ut för dammråtteallergianfall så fort de klev innanför dörren. Nu håller Ante som bäst på att kolla upp städfirmor. Hög tid att få lite hjälp med renhållningen i den här familjen.

- "Mammaaaaaa, Freja bara förstör!!" Systrarna har inte alltid samma vision om hur en båt ska byggas.

2 kommentarer:

  1. Hm, jag har nästan ställt in mej på att göra någon typ av sanering nu på fredag, men det kanske inte behövs då. Eller går det inte att fixa `städfirmahjälp´ så snabbt?Nå, det finns nog alltid nåt ställe att dra över med dammtrasan.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hahaha, du behöver inte oroa dig för att lida av städbrist här inte, kära mor...

      Radera