söndag 26 september 2010

Stockholmshelg med shopping och födelsedagsfest

Det känns som att det var en mindre evighet sedan jag och A hade en gemensam helg i stan. Vi har ju turats om att flänga runt i Europa med våra kompisar senaste två helgerna och innan dess var vi ute i stugan.
Till fredagsmyset hade A gått loss i ost- och charkuteridisken och vi hann inte ens halvvägs genom delikatesserna innan magarna var fulla. Sen blev det det sedvanliga komandet i soffan under niofilmen - den här gången var det "Inglorius Basterds" vi somnade till.

Lördagkvällen var sedan länge vikt åt As systers 40-årskalas, men innan dess hade vi ett shoppingmission i form av vantar och höstskor till dottern att utföra. Små stretchiga fingervantar i perfekt passform från Villervalla hittade vi på Små Grodorna och sen slog vi till på ett par Goretexade Superfit-skor på Barnskospecialisten. Vi ville egentligen ha ett par andra, mindre "tjejiga" skor från Viking, men de var tyvärr slut. Ingen av oss har tid att springa på shoppingturer under vardagarna så vi slog till och köpte det par som vi provat ut helt enkelt. Ovanligt effektiv shopping för att vara oss! Barnskor är jäkligt dyrt för övrigt.
Det var riktigt skönt höstväder och vid Barnskospecialisten uppe på St Eriksgatan var det en liten minimarknad ute på gatan där vi slog oss ner och åt thailunch.



Sedan promenad ner till Drottninggatan där present till S inköptes och därefter hem. Vid 17 kom Novas farmor och farfar för att barnvakta och en timme senare begav jag och A oss mot Vasastan. Först skulle vi lämna av lite grejer hos födelsedagsbarnet och sedan var tanken att äta middag ute innan födelsedagsminglet skulle dra igång vid 19:30. Efter att ha skådat det överfulla snittbordet bestämde vi oss för att bara inta något lätt innan festen, så det blev ett glas champagne och en förrätt på Tranan istället. Tranan är mysig, tycker jag. Ett sådant där välbekant, lite trångt Stockholmshak som liksom alltid har funnits där med sina rödvita dukar och klassiska rätter. På helgkvällarna är det lagom mycket sorl för att man ska känna sig anonym trots närheten till bordsgrannarna.

Efter det blev det mingel, snittätning och vindrickande i stora lass hemma hos S. Vi var runt 20 personer som firade fyrtioåringen efter ett par sista-minuten-avbokningar från folk som blivit sjuka. Det var mycket trevligt och jag åt oanständiga mängder av goda snittar. A visade prov på riktiga partytakter och visade vägen genom att bli lite väl... party. Vid tolvtiden fick jag i det närmaste leda min festprisse hemåt. Så idag har det inte varit någon rolig dag för herrn. Det har ojats och pustats mycket inifrån sovrummet där han förskansade sig i sängen med neddragna rullgardiner till framåt tolvtiden. Jag kände viss sympati efter min våldsamma bakisdag i juli, men eftersom jag under festen mer eller mindre blev dumförklarad när jag uppmanade honom att ta det lite lugnt med vindrickandet och ta ett glas vatten istället, så tyckte jag inte alltför synd om honom. Han försökte också hävda att han nog blivit matförgiftad på restaurangen, men jag tror nog att hans åkomma snarare stavas b-a-k-s-m-ä-l-l-a.

Som vanligt hade det gått bra med barnvaktandet och vi ser mycket fram emot att farföräldrarna snart blir 08-or på heltid. De har nämligen sålt huset i Kolmården och köpt en lägenhet vid Vanadisplan. Vi har varit bortskämda med att de har kommit upp för att barnvakta lite nu och då, men nu när de flyttar till stan hoppas vi på att kunna få hjälp med dagishämtning någon gång ibland också och inte bara när det är något helgevenemang vi vill gå på. Plus att vi får träffa dem oftare såklart!

I eftermiddag har L och S, från min obefintliga mammagrupp, varit här på playdate. Vi har inte setts på över ett halvår i och med att jag och A var i Asien i våras och sedan har det varit semester, så det var riktigt roligt att ses och få en uppdatering om vad som hänt sedan senast.


S är en riktig liten charmör som uppenbart tyckte om Nova och gärna ville kramas och hålla i henne. Det gillades inte riktigt av dottern. I brist på uppmärksamhet satte S tänderna i henne istället. Det gillades ändå mindre av dottern. Men hon inledde å andra sidan playdaten med att försöka kasta en telefon i huvudet på honom, så det kändes som att båda var lika goda kålsupare. Några sådana små incidenter till trots så verkade de ha kul ihop.

När L och S gått hem till sig tog vi en rask promenad över till Birkastan och E&E för att säga hej och bestämma båtupptagnings-datum. Jag och Elin hann med några Guitar Hero-battles innan det var dags att traska hemåt igen. Sedan avslutades helgen med en pasta från den nyöppnade italienaren i vårt hus. Nu sängläge och dags att ladda batterierna inför den kommande jobbveckan.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar