måndag 20 april 2015

Korthelg i stugan

Vårens helger är ovanligt uppbokade och vi fick därför göra en snabbvisit till stugan från lördag till söndag för att klämma in en Vätöpremiär, trots att vi därmed missade lille Vs dop. Nu när vi flyttat norrut och inte åker ända från Kungsholmen längre tar bilresan ganska prick en timme.

Som vanligt dröjer våren något mer en timme norröver och det är ofta någon grad svalare ute mot havet, men vi fick ändå en solig och fin söndag ute i trädgården. Jag förvånades över att det var så välstädat inomhus, någon enstaka spindel och fluga som vandrat till de sälla markerna under vintern bara. Tyvärr hade inte sommarvattnet slagits på, trots att det hade utlovats till den här veckan. Tack och lov hade jag torkat ur både kyl och frys ordentligt när vi stängde stugan i höst.

Även utomhus kändes det rätt ordnat, tydligen hade vi varit i fixartagen i höstas. Så jag prioriterade att kratta lite där jag vet att det kommer att vara fullt av vitsippor och blivande liljekonvaljer nästa gång vi kommer ut, klippa ner lavendeln, rensa undan gamla växtdelar från ett par rabatter och sprida ut gödsel i desamma. Bra så. Löv och småkrafs försvinner med årets första gräsklippning och det är ingen idé att slå knut på sig för att hinna med att rensa överallt. Det brukar bli sommar ändå.

Mysigast med stugan på våren är de där kylslagna morgnarna när man tassar upp och tänder i braskaminen det första på morgonen och sen kryper tillbaka till sängen en stund. Därefter frukost till sprakande brasa innan solen och kaminen har gjort sitt och värmt upp stugan till mer behagliga 20+ temperaturer. Och de där första korvgrillningsluncherna utomhus när man bara är glad och nöjd över att vädret tillåter att man kan äta ute utan att frysa häcken av sig. Sånt fick vi en liten dos av i helgen.

Småtjejerna kollar film... 

... och de stora flyr fältet upp på loftet för lite lugn och ro.

Gatukritorna gick varma på berget i helgen

Tänker på Edina och Patsy i "Helt Hysteriskt" när jag tittar den här bilden

Den här kartongen med ett fågelbo i hittade Ante när han röjde upp i vedboden. Kanske läge att utnyttja kubbspelet lite mer flitigt i år...? 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar