onsdag 10 september 2014

Vabbelivab & inskolningsstatus

Nova är sällan sjuk, men imorse var det en ynklig femåring som hellre ville ligga kvar i sängen. Ont i magen och varm, antagligen skulle febertermometern ha visat på någonstans mellan 38 och 39 grader om jag bara hade kunnat hitta den.

Glass och Ipad i sängen är helt ok när man är sjuk.

Efter en alvedon och några små tuggor på en rostmacka har hon piggnat på sig och sitter mittemot mig vid köksbordet och gör en julkalender där man ska göra röda kryss från första december fram till julafton.


Lillasyster skeppade vi dock till den kommunala barnomsorgen eftersom hon inte visade några sjukdomstecken och vi inte vill att det ska bli några längre avbrott från förskolan. Hittills har det nämligen gått över förväntan sedan hon började vara där själv i måndags. Igår både lämnade och hämtade jag och det var bara glada miner vid båda tillfällena. Freja hade somnat själv och ätit bra under dagen. Hon hade blivit ledsen på eftermiddagen när hon hade fått syn på storasyster genom stängslet till storbarnsgården, men då hade pedagogerna sett till att Nova fick komma över till småbarnsgården och leka med Freja sista timmen.

Överlag är magkänslan kring förskolan mycket bra, vilket känns skönt med tanke på att den var vårt tredjehandsval. Nu ger vi nog denna ett år och så får vi se om vi är intresserade av att byta nästa höst när vi gissningsvis blir erbjudna plats för Freja på vårt förstahandsval, där E&E's minsting Edith också går. Nova börjar ju förskoleklass nästa år så för henne blir det ju byte hur som helst.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar