torsdag 17 april 2014

En sån där vecka

10 timmar. Så lite har jag jobbat den här veckan. Lika illa för Ante.

Trollungarna är nämligen magsjuka och föräldrarna har saxat vabbning med halvdagsjobbande för att klara undan det allra viktigaste och kunna ta påskledigt med hyfsat lugn i arbetshjärnan.

Freja körde sin första kräkning i lördags kväll, matvägrade sedan resten av helgen och precis när hon började äta igen och vi trodde att hon återhämtat sig körde hon en ny kräkning hemma hos farmor och farfar på måndagkvällen. Därefter mer kräkningar och diarré big time, så att man varit tvungen att inte bara byta blöjor utan även byxor varje gång det vibrerade till i blöjan. Nova följde upp med kräkkalas natten till tisdag och har praktiskt taget bott i sängen sedan dess, trots att hon inte kräkts efter den där första gången. Ingen diarré för henne men istället någon febertopp.

Nova har ändå känts hyfsat ok och dricker och äter lite ibland, men Freja har det varit väldigt svårt att få något i och hon bara totalvägrar vätskeersättning. Ante har åkt in med henne på barnakuten två gånger för att kolla så att hon inte torkar ut och vi har varit tvungna att tvångsge henne vätskeersättning, vilket inte direkt gör henne mer positivt inställd till drycken. Ibland är hon hyfsat pigg, men mest missnöjd och gnällig och vill blir runtburen. Och igår började hon lukta lite ammoniak, som väl är ett tecken på att de äter för lite. Usch, lilla älsklingen.

Freja har iallafall inte kräkts på snart ett dygn nu och drack typ 1 dl välling igår kväll och lika mycket tidigt imorse. I skrivande stund sover de båda och när de väl vaknar hoppas jag på att få i dem lite näring och vätska.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar