torsdag 30 juni 2011

Första semesterveckan

... och hittills njuter vi av superskönt väder på Vätö; strålande sol från morgon till kväll och 23-24 grader varmt. Sommarsverige när det är som bäst. Synd bara att vattentemperaturen tar tid på sig att stiga. Inget som avskräcker far och dotter dock.



Vi hade hyfsad tur med vädret även på midsommar, 18-20 grader och en hel del sol. Det hade såklart inte skadat om det varit något varmare men när solen låg på så var det faktiskt rätt varmt och skönt nere vid havet. Traditionsenligt dukade vi upp buffélunch i gräset nere vid badstranden. I år var vi 8 vuxna och 3 småttingar; vår familj, E & E & T, Pontus & Linda och deras stora lilla Lukas samt singelsnyggingarna Micke och Fredrik. Traditionsenligt missade vi också dansen kring midsommarstången som går av stapeln typ 100 meter därifrån kl 14 varje år, vi hade fullt upp med picknickandet. Killarna hann dock ta med sig småtjejerna och fiska upp några godispåsar ur fiskdammen innan festligheterna slutade.

Därefter tog vi svängen förbi Rönnbärstigen och intog fördrink och snacks hos E&E. Nova och Thea fick middag och killarna bastade (förutom P som försökte vagna sin högst sovovillige son till sömns) medan tjejerna njöt av bubbel och eftermiddags/kvällsol på verandan.

Framåt åttatiden samlades alla nere hos oss för grillmiddag. Med hjälp av tre infravärmare kunde vi trotsa kvällskylan och sitta ute. Småtjejerna somnade vid 21 och de vuxna satt ute och surrade till mörkret föll. Efter tolv någon gång kom Nova upp och var halvt hysterisk och ville inte alls somna om, vilket blev signalen för att avsluta midsommarfirandet anno 2011. (Tyvärr inga foton därifrån eftersom kamerasladden är kvar i stan.)

Den här veckan saknar vi E&E men tillbringar tid på badstranden så att Nova åtminstone har chans att leka med andra barn nu när Thea inte är här. Det är skönt folktomt så här innan semestrarna dragit igång på allvar, även om det inte brukar vara någon större trängsel under högsäsong heller.

Imorgon ska vädret bli sämre om man ska tro SMHI och då funderar vi på en tripp till Norrtälje. Jag ser framför mig lite butiksstrosande medan A är mest sugen på att få hyra en släpkärra och bli av med lite skräp. Vitt skilda intressen alltså, men de ska nog gå att kombinera.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar