lördag 16 maj 2015

Den vilda villaträdgården

När jag och Ante började titta på hus sa vi till oss själva att vi skulle köpa något med lättskött trädgård. Typ ett radhus med en liten gräsmatteplätt. Så sa vi. Här sitter vi nu med 1100 kvadratmeter vildvuxen villatomt, förvisso med noll "rabatter", men där det växer så mycket saker i "gräsmattan" att man får köra slalom mellan tuvorna.

I mars kom krokusarna i hundratal. Gula, vita, lila. Små och stora. Sedan följde mängder av scilla, vitsippor och vivor i gult, orange och rött samt några enstaka pärlhyacinter. Några röda tulpaner och en och annan lysande vallmo i orange har också tittat upp medan bigarråträdet har varit översållat av vita blommor veckan som gått. Andra träd blommar också i vitt - hägg och andra fruktträd - men inte i samma överflöd som det stora trädet som tronar på tomtens högsta tomt. Under det växer marktäckare som vintergröna och murgröna.

Lupinerna ser jag fram emot, men mest nyfiken är jag på alla de små tuvor som sedan en tid tillbaka skjutit upp överallt på tomten, framför allt under äppelträden. Kan det vara krolliljor månne? Hoppas.

Bigarråträdet för en vecka sedan

2 kommentarer:

  1. Ser ju trevligt ut, vet ja! Med vildvuxna trädgårdar är det som med barn; man måste vara lugn, bestämd och konsekvent. Enkelt , va? ��

    SvaraRadera
  2. Hej! Grymm blogg, hade gärna gjort ett samarbete med dig! kontakta gärna info@profilexpress.se eller robert@profilexpress.se!

    SvaraRadera